Репродуктивните проблеми стават ясни едва когато двойката реши да има бебе. В повечето случаи двойката няма необратими проблеми, а просто намалена способност за зачеване (намалена фертилност), която може да е причинена от множество фактори.

Когато двойката има намалена фертилност, е много важно половият акт да се извършва в пика на овулацията. Изследване показва, че произволно избрани моменти за извършване на полов акт дават едва 24% възможност за забременяване. Lady-Comp® baby надеждно и точно определя дните с най-голяма фертилност и по този начин спомага за по-бързо и лесно забременяване.

LADY-COMP® BABY ДИАГНОСТИЦИРА ПРОБЛЕМИ

Измерването на базалната температура на тялото може точно да определи дали жената има овулация и дали продължителността на лутеалната фаза е достатъчна, за да задържи бременността. По този начин Lady-Comp® baby може да даде важна информация, кaсаеща по нататъчни действия.

LADY-COMP® BABY ОТКРИВА ХОРМОНАЛНИ ДИСБАЛАНСИ

Така нареченото „жълто тяло“ се образува непосредствено след овулацията. Това е тъканта, която обвива яйцеклетката след като се отдели от яйчника. Жълтото тяло произвежда хормона прогестерон, който въздейства на лигавицата на матката, подготвяйки я за имплантирането на ембриона. Проблеми с жълтото тяло могат до доведат до неспособност за забременяване или задържане на бременност.

Ембрионът не може да оцелее без правилно функциониращо жълто тяло. Времето между овулацията и менструацията не трябва да е по-малко от 10 дни, за да може ембрионът да се имплантира в маточната лигавица. Тази информация е изключително важна, тъй като този проблем може да бъде излекуван. Lady-Comp® baby дава точна информация за времето между овулацията и настъпването на менструацията, информирайки за проблема.